בורקס בשר/ סיון אוחיון אברגיל
****^****^****^****^****^****^*

בורקס בשר כמו של חתונות 😊 , בד"כ אני מכינה ומתבלת את הבשר טחון (1 קילו) לסיר קציצות כולל ביצה ותפו"א מגורד בעיסה..  ( חצי מהכמות – לקציצות וחצי מהכמות לבורקס בשר ) וכך אני  חוסכת בעבודה ומכינה 2 תבשילים מאותה עיסת בשר..

חצי קילו בשר טחון מעורב (בשר מס 2+ מעט עוף טחון), חבילת בצק עלים מרודד של מעדנות
פטריות שמפניון חתוכות -קופסא
מעט צנוברים (לא חובה)
1גמבה אדומה קטנה, 1בצל גדול, כוסברה+ פטרוזיליה. מטגנים בצל + גמבה קוביות+ פטריות, כוסברה, מוסיפים חופן צנוברים( לא חובה אבל מוסיף..) .מוסיפים את הבשר טחון (ניתן לתבל את הבשר לפני, אם מכינים גם סיר קציצות ובמה שנשאר בורקס… אם מכינים גם קציצות יש להוסיף לעיסה ביצה1 ותפ״א קטן מגורד..)..לתיבול מוסיפים: מלח, מרק עוף, פלפל שחור, מעט כורכום מעט פפריקה מעט כמון, 2שיני שום כתוש, תבלין לקציצות ראס אלחנות, קורט אגוז מוסקט למי שאוהב מומלץ להוסיף בבשר מעט קינמון!!!
לערבב הכל יחד ולמעוך את הבשר עם מזלג/מועך פירה כל הזמן שלא יהיו גושים, לטגן עד שהבשר מחליף את ציבעו ומטוגן טוב טוב. לצנן .. לאחר מכן לפרוס את הבצק עלים לחתוך עם סכין מלבן בינוני ( כמו בתמונה למלא במלית הבשר ולסגור לרולדה( לא צריך לגלגל פשוט לסגור קצה על קצה להדק טוב את השוליים למעלה ולמטה והמצדדים ניתן לעשות זאת ביד עם האצבע או באמצעות שיניי המזלג למרוח על הרולדות ביצה וסומסום
להכניס לתנור 180 מעלות טורבו 35 דקות.

רוטב פטריות למאפים:
מטגנת בצל אחד קטן קצוץ , 8-9 פטריות (חצי שמפניון חצי פורטבלו ), אפשר גם חצי גמבה קצוצה .. מאדה את הפטריות עם הגמבה, מוסיפה כוסברה / פטרוזיליה קצוצה, אני שמה את האבקה להכנת רוטב פטריות (של אוסם/קנור), שקית שלמה מוסיפה פלפל שחור טיפה מלח וקורט כורכום.
מוסיפה 4 כוסות מים רותחים (מידת כוס חד״פ קר)מבשלת כמה דקות ואז מוסיפה כף/2 כפות של קורנפלור מעורבבות עם חצי כוס מים מהברז לא חמים , להוסיף בהדרגה ולערבב לפי מידת הצורך של הסמיכות.

לצפייה בסרטון הכנת הצורה של הבורקס לחצו: https://m.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/2476991875853613/

 

צורת טבעת לבורקס בשר:

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך