ארטישוק ממולא ברוטב עם זיתים מגולענים ותפו"א

ארטישוק ממולא  ברוטב עם זיתים מגולענים .

 

זיתים מגולענים גדולים המתאימים לבישול-  להרתיח פעמיים עם מעט חומץ , לימון וטיפה כורכום.(החומץ מנטרל את טעמם המר של הזיתים)
לאחר ההרתחות לשטוף ולסנן .
ראשי ארטישוק – להרתיח בסיר עם:  מים ,חצי לימון ומעט חומץ. בערך 20-30 דקות עד לריכוך קל .
להוציא לשטוף ולהניח בצד.
לתערובת הקציצות:
לתערובת הקציצות: 1/2 קילו בשר טחון מעורב ( צלעות 2+ מעט* עוף טחון) , לערבב עם כוסברה + פטרוזיליה קצוצים, בצל 1 מגורד או חתוך דק דק, 1 שן שום כתושה, 1 תפו"א בינוני מגורד, 1 ביצה, ושמן מעל הכל "שיתפסו" התבלינים : כף מרק עוף,  קצת מלח לפי העין , פלפל שחור, כף פפריקה, כורכום, מעט תבלין לקציצות ראס אל חנות , מעט כמון, קורט  קינמון, ולמי שיש תבלין משיה שיוסיף גם קורט קטן  … לערבב הכל היטב בקערה ולהניח במקרר לספיגת טעמים.
למלא את ראשי הארטישוק בבשר הטחון, ולהדק טוב על הראשי ארטישוק, גם מהצדדים. להכין כך את כל הארטישוקים במגש.
לרוטב:  בסיר רחב נטגן 2 בצל גדול חתוך גס עד שקיפות , נוסיף 2-3  גבעולי סלרי חתוך ,  נוסיף כף סוכר חום ונטגן עד הזהבה קלה,  נוסיף את הזיתים המורתחים ונטגן יחדיו , נוסיף כוסברה / פטרוזיליה קצוצה,  נוסיף קוביות תפוחי אדמה( לא הרבה שיהיה מקום לראשי הארטישוק.. ) , נוסיף חצי כפית שום כתוש. נוסיף 1/4 כוס מים רותחים  ונתחיל לתבל: כפית כורכום, כפית פפריקה, מעט פלפל שחור+לבן ,
1 פלפל אנגלי, 1 עלה דפנה, קורט תבלין משיה ,מעט ראס אל חנות ,מעט כמון ,מעט מלח, לוקחים כוס עם מים רותחים ומערבבים בה 2-3 חוטי זעפרן וכף מרק עוף. מוסיפים לסיר ומוסיפים עוד מים רותחים מעל גובה הזיתים והתפו"א .מגיעים לרתיחה , בזמן רתיחה מתחילים להוסיף את ראשי הארטישוק הממולאים בין לבין. לא לערבב.  אם נשאר בשר אפשר לגלגל גם קציצות בתוך הסיר , לוקחים קורט קינמון בין האצבעות ומפזרים מעל הקציצות, מבשלים מכסה סגור להבה בינונית  גבוהה , ואח"כ להנמיך להבה.   מומלץ לקראת סוף הבישול להעביר את הסיר עם המכסה קצת לתנור ,יוצא ארטישוק רך רך.. -תבשילים ומאפים מבית אמא

הערות למתכון: מי שלא מוצא זיתים מגולענים לבישול יכול להשתמש גם בזיתים חרוזים משימורים..
התפו"א – מספיק 2 קטנים- בינוניים .. מי שלא רוצה אפשר גם לוותר.
ראשי ארטישוק-  אני מכינה עם ראשים טריים , ניתן להשתמש גם בקפואים סנפרוסט , ועדיין לעשות להם הרתחה קצרה לפני..
סוכר חום- לא לוותר התבשיל לא יוצא מתוק בכלל !
הסוכר חום עדין בטעמו ונותן צבע יפה וטעם עדין ומיוחד לתבשיל ..

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך