קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק
כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס קנוי 👌בקבוצה מצורף סרטון הכנה מלא, לחצו על הקישור המצורף ותגיעו לסרטון:
https://m.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/2567310410155092/
מתכון להכנת הקוסקוס/ תבשילים ומאפים מבית אמא
**************************************************
✅ 1 קילו סולת (עם העטיפה החומה )
✅ מים– בערך*** (שימו לב בערך) בין 4 ל 5 כוסות
מים, נמדוד ב כוס חד״פ שקופה. את המים נוסיף בהדרגה לפי השלבים ולפי הצורך..( ראו בסרטון בקבוצה)
✅ 3/4 כוס שמן (כוס חד פעמית)
✅ 1 כף מלח
ראשית לברור את הסולת ולהניח בקערה גדולה רחבה, להוסיף כף מלח ולערבב, להוסיף את השמן ולערבב טוב ביד בתנועות סיבוביות עם כף היד פתוחה ,עד לקבלת מרקם כמו חול שכל הגרגירים יהיו ספוגים בשמן , להוסיף 1 ורבע כוס מים פושרים בצורה שווה ובהדרגה בטיפטופים ולערבב טוב ביד בתנועות סיבוביות ולעבד בין הידיים .להעביר במסננת בכדי שכל הגרגירים יתאחדו ״ויפתחו״.. (לא חובה להעביר במסננת!) להרתיח מים בסיר קומותיים , סיר של קוסקוס, להניח מעליו את החלק השני של הסיר ( עם החורים) וברגע שהמים רתוחים להעביר את הסולת ולבשל -50 דקות. בתוך הסיר התחתון של המים אני נוהגת לשים 2 גבעולי סלרי עם העלים, שנותנים ארומה נהדרת לקוסקוס במהלך האידוי..
לאחר 50 דקות להוציא לקערה גדולה ועם מזלג לפתוח את הקוסקוס ולהוסיף עוד 2.5 כוסות מים בהדרגה ובטיפטופים .לעבד עם הידיים את הקוסקוס ולהחזיר לסיר האידוי לעוד שעה וחצי בערך עם מכסה סגור.
עכשיו שימו לב : טיפ זהב שקיבלתי מגיסתי מירי אלופת הקוסקוס של נתניה.. בשלב הזה של האידוי השני להוסיף חצי מרגרינה חתוכה לקוביות , לפזר ולהכניס בתוך הגרגירי קוסקוס שבסיר , מה שעושה את הקוסקוס במרקם כמו קטיפה!! רך ואוורירי תנסו.. בטוחה שתאהבו.. מירי אומרת רק מרגרינה עם העטיפה הצהובה כמו של פעם לא תחליפים אחרים. 1/2 מרגרינה על קילו קוסקוס.
בחצי שעה האחרונה לשים מגבת מטבח מעל מכסה הסיר. מידי פעם לעשות חורים, גומות עם מזלג בתוך הסיר.
לאחר מכן לשפוך שוב את הקוסקוס לקערה ולהוסיף עוד 3/4 כוס מים חמימים מהברז, לראות לפי העין רק אם יש צורך להוסיף עוד מים ולהוסיף בטיפטופים) .לכסות את הקערה במגבת שיתקרר מעט ולהעביר לנפת סינון ולהתחיל לסנן את הקוסקוס. בתיאבון❤️
מתכון ל מרק של הקוסקוס – מרק צהוב *****************************************
בסיר גדול ועמוק לטגן עד הזהבה קלה 2 בצלים קצוצים גס וחלקי עוף אם רוצים,(אפשר להכין גם פרווה),
להוסיף גזרים חתוכים לרצועות עבות/ עיגולים, תפוחי אדמה קוביות גס , 5-6 גבעולי סלרי מקולפים מסיבים, קצוצים עם העלים), וחומוס גרגירים שהושרה לילה לפני(או משימורים שטוף ומסונן )לאדות כמה דקות ולהוסיף פלחי כרוב לבן חתוך גס ,קישואים חתוכים גס וקוביות דלעת…
לאחר מכן להוסיף מים רותחים עד גובה הירקות
לבשל עד רתיחה, להתחיל לתבל ב כף וחצי מרק עוף, בערך 3/4 כף שטוחה מלח (שימו לב תלוי בכמות הירקות ),
מעט פלפל שחור ומעט פלפל לבן, בערך חצי כף כורכום, רבע כף כמון, קורט **קינמון! למי שיש תבלין משיה, תוסיפו קורט קטן ,נותן טעם טוב.. לבשל תחילה על להבה גבוהה להוסיף כוסברה ופטרוזיליה להשקות מהצד, לא לערבב.. לאחר מכן להוריד ללהבה בינונית, לבשל עד לריכוך של הירקות והעוף. לבדוק עם מזלג..
3 תגובות
אלופה!!!
❤❤
אני עושה קבוע את הרוטב של הקוסקוס שלך איןןןןן דברים כאלה יוצא טעים ברמות . כמו כל דבר שאת עושה ה" יברך לך את ידייך אמן🙏