מתכון למפרום /סיון אוחיון אברגיל

6-7 תפוחי אדמה קלופים בינוני-גדול
5-6 גבעולי סלרי עם העלים
1/2 קילו בשר טחון ( אפשר גם בשר מעורב)
2 בצל
1 כוסברה/ פטרוזיליה
3-4 ביצים
קמח, רסק עגבניות

שלב הכנת הבשר טחון: עדיפות לבשר מס' 2  מעורבב עם מעט שניצל טחון.
לקצוץ  בצל 1 גדול,  לקצוץ כוסברה+ פטרוזיליה ,

לקצוץ כמה עלים מהסלרי , להוסיף מעט שמן, תפו״א קטן מגורד, ביצה אחת, 1 שן שום כתושה ,

לתבל במלח, מרק עוף, פלפל שחור, פפריקה, כורכום, מעט כמון, מעט ראס אל חנות קמצוץ קינמון ותבלין למפרום (נקרא בזאר אל מפרום  שקונים בחנות תבלינים)

כל תפוח אדמה לחתוך לאורך ל2/3 חלקים תלוי בגודל התפוח אדמה,  ובכל חתיכה לחתוך עם סכין חדה חריץ לא עד הסוף (שיהיה מעין צורה של פה פעור)

טיפ חשוב: לפני שמתחילים לעבוד עם התפוחי אדמה ולמלא אותם צריך להמליח אותם עם מלח בתוך קערה עם מים לשעה וחצי –  שעתיים בערך וזה בעצם מרכך אותם ולאחר מכן הם יותר גמישים ולא נשברים..

לאחר שריככנו את תפוחי האדמה לוקחים חופן מהבשר , מעין קציצה ביד וממלאים בתוכם, מכינים ככה את כולם במגש.

לאחר מכן מגיע שלב הטיגון:
להכין צלחת 1 עם קמח,

קערה עם : 2-3ביצים , 3/4 כוס מים ו 2 כפות  רסק מערבבים טוב שלא יהיו גושים ( עדיף לערבב קודם את הרסק עם המים ולאחר מכן להוסיף את הביצים )

להוסיף קצת מלח פלפל בבלילה.

לקמח מכל הצדדים, היטב, את המפרום ולאחר מכן לטבול בקערת הביצה ולטגן במחבת עם שמן  ולהניח על נייר סופג או רשת.

שלב הכנת הרוטב בסיר:
לטגן בצל גדול עד לשקיפות
להוסיף את גבעולי ועלי הסלרי חתוכים גס
להוסיף 2 קישואים חתוכים לעיגולים לאדות מעט,

להוסיף 1/2 כף רסק, כף מרק עוף, מעט מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה(בערך כף וחצי), בערך רבע כף מהתבלין של המפרום(לא לוותר) , מעט ראס אלחנות של הקציצות, לערבב, ולהוסיף פלחים של תפוחי אדמה ( חתוכים מתפוח אדמה אחד) זה בעצם יהיה התחתית של הסיר, להוסיף חצי כוס מים רותחים , מעליהם לסדר את קציצות המפרום שטיגנו  בצורה מעגלית, לפזר מעליהם באופן  שווה מעט קינמון ולהוסיף מים מורתחים עד לגובה כל הקציצות שבסיר !

לבשל בהתחלה עד לרתיחה על להבה גבוהה ולאחר מכן לבשל על להבה נמוכה!! בערך שעה או עד שהנוזלים מצטמצמים.
לא לשכוח להבה נמוכה!! לבדוק עם מזלג שהתפו"א רכים..

לקראת סוף הבישול ניתן להכניס לתנור , את הסיר מכוסה .

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך