זיתים מבושלים/סיון אוחיון אברג'יל
ראשית להרתיח פעמיים קופסא וחצי- 2 של זיתים מגולענים, להרתיח עם מים ,לימון סחוט ,2 כפות חומץ ומעט כורכום. (החומץ מנטרל את המרירות של הזיתים) בערך שעה שהזיתים יוציאו את המרירות שלהם ויתרככו. לאחר ההרתחות לסנן ולשטוף מתחת לברז.
בסיר לשים שמן + שמן זית בנדיבות, לטגן בו חצי פלפל אדום( גמבה) או פלפל יבש חריף רצועות,
להוסיף 8- 7 שיני שום כתושות (זהירות לא לשרוף את השום.. תנמיכו להבה..), להוסיף כף וקצת פפריקה אדומה בשמן ,מעט כורכום, להוסיף את הזיתים ולערבב, להוסיף חצי כף מרק עוף פרווה, מעט מלח, פלפל שחור+ לבן, ומעט* כמון. לערבב הכל יחד ולהוסיף כפית שטוחה סוכר חום/לבן. ( הסוכר מאזן טעמים לא לוותר ! )
להוסיף מים רותחים קצת מעל גובה הזיתים לבשל להבה גבוהה תחילה לאחר מכן להנמיך להבה ולהמשיך לבשל עד להצטמצמות הנוזלים. (ניתן להוסיף גם כף רסק או עגבניה מגורדת .)