מוקפץ של יום שישי

מוקפץ עם ירקות ופרגיות של יום שישי

2 בצל גדול חתוך גס לרצועות , 3-4 גזר חתוכים לרצועות יחסית דקות( לא מידי..) , גמבות בצבעים רצועות אחד מכל צבע , 2 קישואים, פרחי כרובית, חצי כרוב לבן חתוך גס ( לאחר הכשרה) ,אפשר גם פטריות טריות , חצי צרור כוסברה קצוצה ,קילו פרגיות נקיות חתוכות לרצועות .
חבילת ספגטי ( או כל פסטה אחרת שאוהבים)
מתחילים בטיגון ואידוי הירקות : בסיר רחב עם שמן
מתחילים בטיגון הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הגזר, ומאדים מעט, מוסיפים את הגמבות , את הכרובית לאחר מכן את הקישואים והכרוב . סוגרים מכסה ומאדים את כל הירקות יחד עד לריכוך קל והורדת הנפח.. לא יותר מידי.. במחבת נפרדת לטגן את הפרגיות עם מעט סויה ,סילאן/ צילי, טריאקי, חצי כפית שום כתוש, מלח ופלפל..קורט כורכום, קורט כמון, מעט תבלין לפרגיות, קורט קינמון (לא לפחד .. הקינמון נותן טעם מעלףף לפרגיות)
מאדים הכל יחד עד שהפרגיות מחליפות צבען, והנוזלים מעט מצטמצמים.
את סיר הירקות מתחילים לתבל גם: ב כף טריאקי, בערך 3 כפות רוטב סויה , חצי כף סילאן/ צילי מתוק.. , כפית שטוחה שום כתוש, כף מרק עוף, מעט מלח, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט פפריקה ,חצי כפית תבלין גריל עוף, מעט* כמון, מעט תבלין לפרגיות(של פרג) . לאחר מכן מוסיפים את הכוסברה מערבבים הכל יחד,בודקים טעמים.. לא מוסיפים מים, הירקות מפרישים נוזלים.. סוגרים מכסה ומבשלים עד שהירקות מתרככים אבל לא מידי. לאחר מכן מוסיפים את נתחי הפרגית שטיגנו בנפרד. במקביל מרתיחים סיר עמוק עם מים וכפית מלח , ברתיחה מוסיפים טיפה כורכום , כשהמים ממש רתוחים מוסיפים ומבשלים את הספגטי עד להתרככות ( לא מידי..) מוציאים למסננת שוטפים קלות ומזלפים מעל קצת שמן .ומוסיפים הספגטי ומערבבים לעוד 2-3 דקות בלהבה נמוכה. ומכבים גז. טעים מאודדדדדד❤

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך