עוגת גבינה שמנת קדאיף פיסטוק
למעלה גנאש לבן כל הטעמים מתמזגים לטעם אחד מושלם!!! עוגה חלוםםםם❤
למתכון נצטרך: 2 תבניות בקוטר 24 .
מצרכים:
לתחתיות: (תחתית העוגה ועוד דיסקית באמצע ):חבילת שיערות קדאיף (400/450 גר')
חמאה מומסת- 150 גר'
3 כפות גדושות אבקת סוכר.
250 גר' פיסטוקים קלופים טחונים/גרוסים בינוני במעבד מזון.
למלית העוגה:
2 שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)
1 פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 וחצי כפות** חלב (שימו לב כפות)
בקערה נפרדת:
1 גביע גבינה לבנה (250 גר)
1 גביע שמנת חמוצה 27% שומן
2 גבינת שמנת בטעם טבעי
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר ,1 סוכר וניל, 1 כוס מים, מיץ מחצי לימון,
2 כפות דבש.
לגנאש שוקולד לבן( לא חובה):
150 גר' שוקולד לבן מטבעות
60 מ"ל שמנת מתוקה .
אופן ההכנה:
ראשית יש להכין את התחתית שח העוגה "והדיסקית" קדאיף פיסטוק באמצע.
בקערה, לפתוח את שיערות הקדאיף ולהפריד אותן טוב ,לצקת עליהם את החמאה המומסת ואבקת סוכר , לערבב טוב טוב שהכל ייטמע באופן אחיד ויכסה את כל שיערות הקדאיף.
לשטח כמעט חצי מהכמות בתחתית תבנית 24 גבוהה ולהדק.
לקחת עוד תבנית באותו גודל ולשטח גם בה בתחתית כמעט חצי מהכמות (תשאירו לכם כמה שיערות קדאיף בצד לקישוט העוגה בסוף..)
להכניס לתנור את 2 התבניות ולאפות בחום 180-190 עד הזהבה יפה ,בערך 20-25 דקות.
במקביל להכין את סירופ הסוכר: על הגז בסיר קטן להרתיח את הסוכר מים לימון ולהוסיף בסוף דבש, 10 דקות להבה גבוהה בינונית .
כאשר התחתיות קדאיף יוצאות מהתנור,צריך להבריש בסירופ הסוכר , שימו לב❤ תחתית אחת תהיה רק קדאיף מורטב בסירופ שהיא התחתית של העוגה עצמה. ותחתית שניה נוסיף עליה את הפיסטוקים הגרוסים ואז נרטיב בסירופ סוכר זו תהיה "הדיסקית" באמצע העוגה .(ראו בסרטון המצורף בקבוצה), נניח בצד וניתן לתחתיות להתקרר.
בינתיים נכין את המלית:
בקערת המיקסר: 2 שמנת מתוקה, חלב, פודינג וסוכר להקציף עד לקצפת יציבה. לשים לב, לא יותר מידי..
בקערה נפרדת:
נערבב במטרפה ידנית את הגבינות:
גבינה לבנה, גבינות שמנת והשמנת חמוצה. לאחר מכן נעביר את הקצפת לקערת הגבינות ונאחד בתנועות קיפול.
נמזוג חצי מהמלית על התחתית וניישר, ניקח את שכבת "הדיסקית" עם הקדאיף והפיסטוק מהתבנית השניה ונניח אותה מעל.
כעת נוסיף את שאר המלית וניישר.
נכניס את העוגה להקפאה 6-8 שעות או לילה.
לאחר ההקפאה: נכין גנאש שוקולד לבן, להמיס במיקרו את השוקולד והשמנת מתוקה בפולסים. נמזוג על העוגה, ונקשט למעלה בפיסטוק גרוס וקדאיף..
לאחר שהוצאנו מהמקפיא , שומרים כת העוגה במקרר, היא נשארת יציבה וטעימה ברמותתת.
3 תגובות
העןגה ניראת נדירה! תודה רבה(:
האם יש סירטון להכנת העוגה?
תודה רבה 💕🙏
כן יש סרטון קצר שמראה את התהליך באמהות מבשלות
אצרף קישור
נראה אש🔥🔥