בייגלה ירושלמי / סיון אוחיון אברג'יל

בייגלה ירושלמי / סיון אוחיון אברגיל

לבצק:
1 קילו קמח  מנופה
2 כפות שמרים
5 כפות סוכר
3 כוסות מים פושרים  ואולי עוד קצת .. תלוי בספיחת הקמח כוס חד"פ שקופה ( סה"כ בין 560-600 מ"ל מים)
50 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
1 כף מלח
לציפוי:
תבנית מלבנית עם מים (לא חמים!)
ועוד תבנית עם:  300 גר שומשום מעורבבים עם  חצי כפית מלח גס.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לערבב קמח, שמרים, סוכר לאיחוד, להוסיף את המים בהדרגה , השמן והמלח..
ללוש את הבצק כ 10 דקות במהירות בינונית גבוהה..
לשמן את הבצק  מלמעלה ולהתפיח כ שעה וחצי במקום חמים.  להוציא את הבצק ולחלק אותו ל 12 כדורים ..
לכסות את הכדורים למנוחה 10 דקות. כל כדור לעשות חור לסובב ולמתוח לצורת אליפסה. .
או לרדד, לגלגל לרצועה אחת גדולה ולסגור בקצוות. (החור של הבייגל צריך להיות גדול יחסית ) .
לטבול את הבצק במים ואח"כ להעביר לקערת השומשום ולצפות היטב* מכל הצדדים..
להניח על נייר אפייה משומן  לכסות אותם ולהתפיח עוד כ 30 דקות לפני הכניסה לתנור. בזמן הזה לחמם תנור טוב טוב על 220 מעלות טורבו. להכניס את הבייגל מסילה 2 מלמטה ולאפות עד הזהבה בין 15-18 דקות ..
אם רואים שצריך עוד קצת להזהיב לקראת הסוף להרים את התבנית למסילה עליונה . .
כאשר הבייגל יוצאים חמים מהתנור למרוח עליהם מיד שמן זית . לתוצאה קריספית ומתפצפצת

בדיוק כמו בשוק מחנה יהודה קריספי ומתפצפץ מבחוץ ורך מבפנים👌

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך