קיש פטריות ובצל

קיש פטריות ובצל / סיון אוחיון אברגיל

הקיש הכי טעים שתכינו!!! ותקבלו עליו מלאא מחמאות המתכון הוא של מורני תורגמן חברתי האהובה מאז שהיא נתנה לי אותו הוא מככב אצלי בכל אירוע חלבי וכמובן בחג השבועות 🌾💗

המתכון מתאים ל 2 תבניות פאי בקוטר 26
לתחתית בצק פריך:
4 כוסות קמח ( כוס חד"פ שקוף) סה"כ 410 גר'
200 גר' חמאה קרה ומעט רכה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
2 חלמונים ( את החלבונים לשמור לרוטב רויאל)
3 כפות חלב+ 3 כפות מים
אופן ההכנה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון להתחיל ללוש את הקמח, החמאה, סוכר ומלח
לאחר מכן להוסיף את החלמונים והנוזלים, לערבל עד לקבלת בצק פירורים. להוציא על השיש לאחד לכדור בצק לעטוף בניילון ולשמור במקרר לחצי שעה .
בינתיים להכין את התוספות:
לקיש פטריות ובצל – 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות, לטגן עד לשקיפות ולהוסיף חבילה וחצי של פטריות טריות! (שמפניון+ פורטבלו) , לטגן עד הזהבה . להוציא לצלחת ולצנן .
כעת נכין את הרוטב רויאל:
בקערה:
2 שמנת מתוקה ( סה"כ 500 מ"ל )
1/2 כוס חלב ( 85 מ"ל)
100 גר' מוצרלה/ צהובה מגורדת
1 שן שום כתושה
120 גר' בולגרית מעודנת 5%
2 ביצים ( + 2 החלבונים שנשארו מהבצק)
3 כפות גדושות קמח תופח
תיבול: כף אבקת מרק בצל/מרק עוף פרווה**/אבקת פטריות.  1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל לבן + שחור, רבע כפית אגוז מוסקט.

להרכבת הקישים:
את הבצק לחלק ל 2 חלקים שווים, לרדד בין 2 ניירות אפייה , להניח את הבצק על תבנית הפאי ,להדק לצורת התבנית ואת הקצוות לקפל ולהדק פנימה וליישר ( ראו סרטון מצורף: https://m.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/3012801592272636/

להוסיף חלק ממלית הפטריות והבצל בתחתית, לצקת רוטב רויאל ומעל להוסיף את שאר הפטריות והבצל. מעל הכל ניתן לפזר עוד מעט גבינה ( מוצרלה או פרמזן או מה שאוהבים. לא חובה 🙏)
להכניס לתנור מחומם מראש 185 מעלות בערך 50 דקות או עד הזהבה יפה . (כל תנור שונה בעוצמתו) ,את הקישים יש לאפות על התבנית השחורה של התנור ולא על הרשת ..כי היא מוליכה יותר חום מלמטה

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך