קיש ברוקולי / סיון אוחיון אברגיל
המתכון מתאים ל 2 תבניות פאי בקוטר 26
לתחתית בצק פריך:
4 כוסות קמח ( כוס חד"פ שקוף) סה"כ 410 גר'
200 גר' חמאה קרה ומעט רכה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
2 חלמונים ( את החלבונים לשמור לרוטב רויאל)
3 כפות חלב+ 3 כפות מים
אופן ההכנה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון להתחיל ללוש את הקמח, החמאה, סוכר ומלח
לאחר מכן להוסיף את החלמונים והנוזלים, לערבל עד לקבלת בצק פירורים. להוציא על השיש לאחד לכדור בצק לעטוף בניילון ולשמור במקרר לחצי שעה .
בינתיים להכין את התוספות:
לקיש ברוקולי – חבילת ברוקולי , אפשר גם קפוא, לחלוט בקערה עם מים רותחים כ 7-8 דקות . ולאחר מכן לסנן מנוזלים. אם פלחי הברוקולי גדולים מידי אז לחתוך לחצי.
1 בצל סגול- לחתוך לרצועות ולטגן קלות עד לשקיפות.
כעת נכין את הרוטב רויאל:
בקערה:
2 שמנת מתוקה ( סה"כ 500 מ"ל )
1/2 כוס חלב ( 85 מ"ל)
100 גר' מוצרלה/ צהובה מגורדת
1 שן שום כתושה
120 גר' בולגרית מעודנת
2 ביצים ( + 2 החלבונים שנשארו מהבצק)
3 כפות גדושות קמח תופח
תיבול: כף אבקת מרק בצל (או מרק עוף פרווה**) , 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל לבן + שחור, רבע כפית אגוז מוסקט.
להרכבת הקישים:
את הבצק לחלק ל 2 חלקים שווים, לרדד בין 2 ניירות אפייה , להניח את הבצק על תבנית הפאי ,להדק לצורת התבנית ואת הקצוות לקפל ולהדק פנימה וליישר ( ראו סרטון מצורף בקבוצה) https://m.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/3012801592272636/
לפזר חלק מהבצל המטוגן בתחתית, לצקת רוטב רויאל על התחתית, מעל לסדר פרוסות ברוקולי ושאר הבצל. ומעל הכל לפזר מעט מוצרלה מגורדת או פרמז'ן, (לא חובה) להכניס לתנור מחומם מראש 185 מעלות בערך 50 דקות או עד הזהבה יפה , תלוי בעוצמת התנור. את תבניות הקיש למקם על התבנית השחורה של התנור ולא על הרשת..
5 תגובות
שבוע טוב וראש חודש מבורך בבשורות טובות. הכל נראה🔥 תבורכנה ידייך מיוחדת ומקסימה 🌹
מעולה.
אליפותת
הכנתי את הקיש לחג השבועות (מאי 2023), בדיוק לפי ההוראות שלך. בפעם הראשונה בחיי (ואני אופה המון!) יצא לי קיש מהם וטעים ברמות!
אעדכן שעשיתי רק חצי מהכמות – לקיש אחד גם מהמילוי), ושבמבחן התוצאה – לתערובת המילוי כדאי לשים חצי כפית מלח לכל כמות (ולא חצי כפית לכמות כפולה).
תודה רבה על המתכון!
אלופה 💕 איזה כייףף
כמובן שהמלח לפי הטעם האישי.. יש בכמות המקורית גם גבינות שנותנות עוד מליחות 🥰