תפוח אדמה מוקרם

6-7 תפוחי אדמה  גדולים חותכים  אותם לפלחים

(לא דקים)  מבשלים אותם בסיר עם מים רותחים  עד שיתרככו מעט,  אבל לא לגמרי❗לשים לב .. ניתן לשלב גם פלחי בטטה

בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים בצל קטן -בינוני  קצוץ עד להזהבה (אתם יכולים לטגן בחמאה או בשמן רגיל או קצת חמאה קצת שמן..)  חותכים פטריות טריות(לא חובה), מוסיפים אותם גם לטיגון עד שישחימו מוסיפים כמה שיני שום כתושות  5/6 . לאחר מכן מוסיפים  2 מיכלי שמנת לבישול הקטנים,  1/2 כוס חלב , 1/4 כוס מים.

מערבבים ומחכים לרתיחה  קלה , כשרותח מנמיכים להבה, מתבלים בכפית מרק עוף פרווה❗ 2 פיות אבקת מרק פטריות ( או רוטב פטריות) , בערך כפית  מלח, קורט פלפל שחור וקורט פלפל לבן , קורט כמון ומעט אגוז מוסקט.  מבשלים על להבה נמוכה כמה דקות אם זה סמיך מידי תוסיפו מעט מים רותחים או חלב.

💥לאחר שהתפוחי אדמה התרככו מסננים אותם לוקחת תבנית פיירקס או חד פעמית משמנים מעט עם ספריי שמן יוצקים רבע מכמות הרוטב בתחתית, מסדרים את תפוחי האדמה כמו דומינו אחד ליד השני, יוצקים את שאר הרוטב מעליהם ,  ומפזרים  מעל הכל גבינה צהובה.

מכניסים לתנור על חום 190 מעלות טורבו עד לריכוך מוחלט של התפוחי אדמה והקרמה של הגבינה. לקראת הסוף אפשר להעלות מעלות עד להזהבה יפה של הכל.

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך