צלי עם פטריות ומיני תפו"א

בשר צלי מס' 5 עם פטריות ומיני תפו"א , תבשיל חגיגי במיוחד גם בהגשה וגם בטעם שישאיר את האורחים פעורי פה , הבשר יוצא רך ברמות, מתפרק בנגיעת מזלג..
לכו לפי ההוראות ,מצורף גם לינק לסרטון הכנה ❤

מרכיבים:

בשר צלי מס' 5 נתח טרי שלם! (המתכון מתאים לנתח גדול יחסית)
חבילת מיני תפוחי אדמה (שוטפים במים ומרתיחים הרתחה קצרה, לא ריכוך מוחלט!!)
2-3 חבילות פטריות ( מעורבב:  טרי ושימורים)
3 בצל חתוך לרצועות
6-7 שיני שום (3 שלמות השאר קצוצות)
1/3 כוס יין אדום חצי יבש שמרכך פלאיםםם את הבשר!
חצי שקית רוטב לצלי (של קנור/אסם)
סילאן ותבלינים

אופן ההכנה:

מתחילים "בסגירת" הבשר, בתוך סיר רחב שיהיה ממש חם טיגון של 3 דקות מכל צד.

לאחר מכן מוציאים את הנתח ומעבירים להרתחה לסיר עמוק או סיר לחץ לבחירתכם יחד עם:  מים מעל גובה הנתח, 1 בצל חתוך ל- 4 ,  5 עלי דפנה  , כמה עלי סלרי עם הגבעול (חצויים ל 2) וכמה גרגירי פלפל אנגלי (8-9  גרגירים) .

מרתיחים את הבשר כשעתיים וחצי בערך תלוי בגודל הנתח.. (בסיר לחץ פחות זמן – מקצר את התהליך), מרתיחים עד שהבשר רך-  שסכין חדה ננעצת עד הסוף ויוצאת חלק ,כך תדעו שהבשר רך ומוכן.

בסיום ההרתחה מוציאים את הנתח ומצננים היטב!! ורק אז חותכים,  עדיף לצנן לילה במקרר את הנתח עטוף בנייר כסף. ולאחר מכן לחתוך.. תחתכו חתיכות דקות יחסית, לא עבות!!

את הציר שבושל בו הבשר שומרים!!.אנחנו צריכים 2 כוסות ממנו להמשך הבישול , כדאי לסנן אותו . 

✅להכנת הרוטב:  בסיר רחב ( כמו רוסטר ) לטגן תחילה את הבצלים עד להזהבה קלה, להוסיף פטריות, 6-7 שיני שום ולאדות , לאחר מכן להוסיף את המיני תפוא גם לטיגון ( כדאי לחרוץ בהם 2-3 חריצים שיקבלו את הטעם של הבישול גם מבפנים ..)

להתחיל לתבל בכף שטוחה אבקת מרק בצל או* מרק עוף,   מלח, מעט פלפל שחור +לבן, כפית ורבע  גדושה כורכום, כף פפריקה מתוקה, מעט כמון,  4/5 עלי דפנה, 4/5 פלפל אנגלי, קורט אגוז מוסקט, כפית ורבע תבלין לצלי** ( בד"כ נמכר בחנויות תבלינים) ומעט גרגירי חרדל( לא חובה אם אין) לערבב הכל ביחד.

כעת את תפוחי האדמה להוציא לצלחת נפרדת , להוסיף רבע כוס מים רותחים. להוסיף את הצלי על הבצל לצרוב אותו מעט יחד עם התבלינים, ולסדר אותו בצורת מניפה , לזלף מעל הצלי 2 כפות סילאן + 1/3 כוס יין אדום חצי יבש (שמרכך פלאיםםםם את הבשר!!). להוסיף מלמעלה את החצי שקית "רוטב לצלי" (תמהלו אותה בכוס מים רותחים תערבבו, ואז תשפכו על הבשר ומסביב)

כעת לסדר את התפו"א שהוצאנו מסביב לצלי ולהוסיף 2  כוסות מציר הבשר ששמרנו, ועוד קצת מים רותחים. שיהיה טיפה מעל גובה הבשר שלא יתייבש.., ולטעום. 

אני אוהבת לפזר גם ממש מעט קינמון מעל פרוסות הבשר, מעלףףףף בטעם..ולא מורגש טעם חזק אל דאגה.

להביא לרתיחה על להבה גבוהה בינונית ולאחר מכן לבשל על להבה נמוכה* בינונית בערך שעה .

לאחר מכן אני מעבירה את הסיר מהבישול לתנור עם המכסה שלו על 200 מעלות עד שהבשר רך מאוד אבל  מאוד.. כמו חמאה.. תבדקו עם מזלג.. ואז מסירה מכסה להשחמה קלה של עוד כמה דקות.מעדןןן!

בסיום ניתן לפזר כוסברה טריה קצוצה/יבשה מעל הכל ..

💥אל תוותרו על השלב של התנור.. ❗לא לשכוח לכסות בתנור שהבשר יישאר עסיסי ורך וישמור על הנוזלים שלו .

מידי פעם להשקות עם הרוטב מהצד.

לסרטון הכנה לחצו: 

https://www.facebook.com/sivan.ohayonabergil/videos/10222572582170072/


 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך