✅חבילת מיני תפו"א – להרתיח עם הקליפה קלות בסיר קטן עם מים מעט כורכום ומעט מלח גס. לסנן לשטוף ולהניח בצד.
✅קופסת זיתים מגולענים- להרתיח פעמיים בסיר קטן עם מים, מעט כורכום ומעט חומץ( החומץ מנטרל את המרירות! כלל וכלל לא מורגש) לשטוף לסנן ולהניח בצד.
✅נתח צלי מס 5 – לטגן בסיר עם מעט שמן מ 2 הצדדים לביצוע "סגירה " של הנתח .
להרתיח את הנתח בסיר עם מים, 1 בצל חתוך ל 4, ענפי סלרי חצויים לחצי ( 3/4), עלי דפנה 5, גרגירי פלפל אנגלי (8-10) . להרתיח בערך כשעתיים וחצי ( סיר לחץ יקצר משמעותית את התהליך..) עד שסכין חדה ננעצת בנתח ויוצאת בקלות. לאחר ההרתחה להוציא את הנתח ולצנן לפני הפריסה!! (עדיף לילה במקרר עטוף בנייר כסף)
*לשמור 2 כוסות מציר הבשר שהרתחנו
להכנת התבשיל:
בסיר סוטאז רחב (32/36 ) לטגן 2-3 בצל רצועות עד לשקיפות, להוסיף חבילת פטריות חתוכות גס (שמפניון+ פורטבלו) , לאדות מעט ולהוסיף את הזיתים שהרתחנו. להוסיף 6-7 שיני שום חתוכות.
לתיבול: כפית וקצת כורכום, פלפל שחור+מעט לבן, מעט מלח( אחכ לטעום ולהוסיף לפי הצורך..), חצי שקית של "רוטב צלי (קנור/אוסם), קורט פפריקה, מעט כמון, 4 פלפל אנגלי, 2 עלי דפנה, מעט תבלין משיה( אם אין שימו מעט אגוז מוסקט), חצי כף תבלין לצלי. מערבבים ומוסיפים את המים של ציר הבשר. מסדרים את הצלי בצורת מניפה עגולה בסיר. ומסביב את המיני תפוחי אדמה. מזלפים כף ורבע סילאן על הצלי וקורט קינמון( לא לוותר..) מוסיפים עוד מים רותחים מעל גובה הבשר, ומבשלים בלהבה בינונית בערך 40-45 דקות לאחר מכן מכניסים לתנור 200 מעלות עם המכסה עד שהצלי רך אבל ממש רך!! אם צריך תוסיפו עוד מים רותחים מהצד.
מי שלא רוצה תנור שימשיך לבשל על להבה נמוכה.. עד שהצלי רך מאוד תבדקו עם מזלג