תבשיל בנוסח מרוקאי חגיגי ומיוחד שלא רואים כל יום! בזכות המילוי המיוחד של הבשר מס 5 ( הצלי )💥,יש קצת הכנות מקדימות.. אבל שווה כל ביס..❗ אתם תראו שכולם יבקשו מכם את המתכון… 🤗
יש גם סרטון הכנה , מצורף לינק בתחתית המתכון
מרכיבים:
למילוי:
1/2 קילו בשר מס' 5 מורתח וטחון במטחנת בשר/ מעבד מזון.
1 בצל קוביות מטוגן
אופן ההכנה:
להוסיף לאחר הטחינה: קורט מלח, קורט פלפל ומעט ראס אלחנות. להוסיף 3-4 כפות מציר הבשר (המים שהרתחנו בהם את הנתח) ולערבב ולהניח בצד..טיפ: למילוי צריך בערך 1/2 קילו.. אם נשאר מהנתח תקפיאו עטוף בנייר כסף, ותמיד אפשר להוציא לפרוס ולהכין תבשיל צלי עם רוטב שאתם אוהבים.. .
לקרר מעט את המילוי, ולמלא בפרגיות לגלגל ולהניח על הצד של ה"תפר" של הגלגול. אחד ליד השני.
להכנת הרוטב בסיר:
לטגן 2 בצלים גדולים חתוכים גס יחד עם כף שטוחה סוכר חום בהיר, להוסיף פטריות שמפניון שלמות+ חתוכות( לא חובה פטריות,❗ אפשר גם בלי) ,
להוסיף לטיגון: חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות, חופן פטרוזיליה קצוצה, לתבל בכפית כורכום, כפית קינמון, מעט מלח, מעט פלפל לבן, קורט פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט, מעט ראס אל חנות.לערבב הכל ולהניח את הפרגיות על הצד שהגלגול כלפי מטה, לקחת כוס מים רותחים מעורבבת עם 4-5 חוטי זעפרן וכף מרק עוף ולהוסיף לסיר מהצד. להוסיף עוד מים רותחים עד גובה הפרגיות, לבשל בלהבה בינונית נמוכה, בערך 30-40 דקות ,מידי פעם להרטיב עם כף מהרוטב.. לאחר מכן לזלף כף וחצי סילאן מעל הפרגיות ולהכניס לתנור 180-190 מעלות עם המכסה עד להצטמצמות הרוטב ושהפרגיות רכות מאוד.
לסרטון הכנה👇 https://m.facebook.com/groups/imaot.co.il/permalink/2347897582029437/