פרגיות ממולאות בבשר מס 5

תבשיל בנוסח מרוקאי חגיגי ומיוחד שלא רואים כל יום! בזכות המילוי המיוחד של הבשר מס 5 ( הצלי )💥,יש קצת הכנות מקדימות.. אבל שווה כל ביס..❗ אתם תראו שכולם יבקשו מכם את המתכון… 🤗

יש גם סרטון הכנה , מצורף לינק בתחתית המתכון

מרכיבים:

12-15 סטייק פרגית
לשטוף את הפרגיות, לפרוס ולשטח מעט.

למילוי:

1/2 קילו בשר מס' 5 מורתח וטחון במטחנת בשר/ מעבד מזון.

1 בצל קוביות מטוגן

1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים
1/4 כוס צנוברים
2-3 שזיפים מגולענים קצוצים.
1/4 כוס צימוקים.
1/4 צרור כוסברה+ 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצים.
תבלינים כמפורט מטה.

אופן ההכנה:

ראשית יש להרתיח את נתח הצלי מס 5 (עם מים, כמה עלי דפנה, פלפל אנגלי, ענף סלרי חצוי ל 2 ובצל אחד חתוך ל 4) . בסיר לחץ כשעה או בסיר רגיל עד שסכין הננעצת בו יוצאת חלק, לקרר ולטחון במטחנת בשר..
להוסיף לאחר הטחינה: קורט מלח, קורט פלפל ומעט ראס אלחנות. להוסיף 3-4 כפות מציר הבשר (המים שהרתחנו בהם את הנתח) ולערבב ולהניח בצד..טיפ: למילוי צריך בערך 1/2 קילו.. אם נשאר מהנתח תקפיאו עטוף בנייר כסף, ותמיד אפשר להוציא לפרוס ולהכין תבשיל צלי עם רוטב שאתם אוהבים.. .
הכנת המילוי: לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף את שאר המצרכים ולתבל ב: (ראו כמויות מדויקות בסרטון) כף מרק עוף, מעט מלח, כפית קינמון, בערך כפית כורכום, פלפל לבן+ מעט שחור. 2 שיני שום כתושות וקורט ראס אל חנות. לערבב ולהוסיף את הבשר בסוף.
בשלב זה אתם יכולים לטעום😊 אם חסר משהו בתיבול , תוסיפו..

לקרר מעט את המילוי, ולמלא בפרגיות לגלגל ולהניח על הצד של ה"תפר" של הגלגול. אחד ליד השני.

להכנת הרוטב בסיר:

לטגן 2 בצלים גדולים חתוכים גס יחד עם כף שטוחה סוכר חום בהיר, להוסיף פטריות שמפניון שלמות+ חתוכות( לא חובה פטריות,❗ אפשר גם בלי) ,

להוסיף לטיגון: חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות, חופן פטרוזיליה קצוצה, לתבל בכפית כורכום, כפית קינמון, מעט מלח, מעט פלפל לבן, קורט פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט, מעט ראס אל חנות.לערבב הכל ולהניח את הפרגיות על הצד שהגלגול כלפי מטה, לקחת כוס מים רותחים מעורבבת עם 4-5 חוטי זעפרן וכף מרק עוף ולהוסיף לסיר מהצד. להוסיף עוד מים רותחים עד גובה הפרגיות, לבשל בלהבה בינונית נמוכה, בערך 30-40 דקות ,מידי פעם להרטיב עם כף מהרוטב..  לאחר מכן לזלף כף וחצי סילאן מעל הפרגיות ולהכניס לתנור 180-190 מעלות עם המכסה עד להצטמצמות הרוטב ושהפרגיות רכות מאוד.

לסרטון הכנה👇 https://m.facebook.com/groups/imaot.co.il/permalink/2347897582029437/

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך