פחזניות שתמיד מצליחות

פחזניות חלביות ( בקבוצה יש גם סרטון הכנה מלא)מי שעדיין לא שם.. מוזמן להצטרף לקבוצת הפייסבוק: תבשילים ומאפים מבית אמא .

100 גר׳ חמאה
1/2 כוס חלב+ 1/2 כוס מים (כוס מדידה 240 מ״ל (תערבבו ביחד שיהיה ביחד כוס אחת מלאה).
1.5 כפות סוכר
קצת פחות מ 1/4 כפית מלח
1 כוס קמח תופח (כוס מדידה 240 מ״ל)

3 וחצי ביצים בגודל XL או  L ( מדיום אפשר לשים 4 , את הביצה ה 4 שימו בהדרגה ולפי הצורך) 

בסיר קטן להרתיח חמאה, חלב, סוכר ומלח לערבב היטב עד שהכל רותח והחמאה נמסה לגמרי.

להנמיך את הגז ולשפוך בבת אחת קמח את כל הכמות, לערבב בזריזות עם כף מעץ עד שנהפך לבצק לכבות גז, להמשיך לערבב 2 דקות עד להיפרדות מדפנות הסיר וקבלת בצק רבוך
להעביר למיקסר עם וו גיטרה להפעיל מיקסר מהירות בינונית כ- 3 דק להתקררות הבצק (עד שכבר אין אדים) ואז להוסיף את הביצים באופן הזה: להוסיף ביצה ראשונה להמשיך לערבל , הבצק יתפורר ואז שוב יתגבש . ולהוסיף ביצה נוספת רק לאחר שהביצה הקודמת נבלעה וכך הלאה, תבדקו את הבצק בין 2 האצבעות אם הוא נמתח ולא נקרע אז הוא טוב.
הבצק צריך להיות יציב (קצת דומה לחומוס למריחה) ולא נוזלי..!! לזלף עם צנתר משונן במרווחים על נייר אפייה, להכניס לתנור בתוכנית טורבו מחומם מראש.
בערך  27-28 דקות , או עד להזהבה יפה! , 170 מעלות,
הפחזניות אמורות להזהיב ממש* ולעבור היטב את תהליך "הייבוש". כל תנור שונה בעוצמתו
לאאאאאאאא!!! לפתוח תנור במהלך האפייה!!!! לאחר ההזהבה ושאתן רואות שהן יציבות וזהובות לשים כף מעץ בפתח קטן ממש חריץ* של דלת התנור ולהמשיך לאפות עוד 4-5 דקות (בכדי לאפשר לאדים לצאת וכדי שהפחזניות יתייצבו ויעברו תהליך ייבוש) להוציא, לצנן ולזלף   
קרם קצפת:
2 שמנת מתוקה , קצת יותר מחצי כוס חלב (חד״פ שקוף) , 1 פודינג וניל ,  2 כפות סוכר. 
להקציף עד לקצף יציב. 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

4 תגובות

  1. הי סיון, נכנסתי לסרטון שלך לפחזניות פרווה והוא ממש מצויין ועושה חשק. יש לך גם מתכון כתוב? דבר נוסף, בתנור שלי אין לי טורבו, ניתן להכין פחזניות גם בלי טורבו?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך