12-15 ארטישוק ירושלמי – לקלף , לשטוף לחצות לחצי ולהשרות בקערה עם מים רותחים ומיץ מחצי לימון , כשעה . לאחר מכן לשטוף
להכנת התבשיל: בסיר סוטאז ליצוק שמן רגיל + מעט שמן זית . לטגן 2-3 בצלים גדולים חתוכים גס עד שקיפות. להוסיף כף סוכר חום בהיר, להוסיף לטיגון 4-5 גבעולי סלרי + העלים קצוצים גס, לאדות מעט, ולהוסיף את העופות לטיגון מ 2 הצדדים (7-8 חלקי עוף כרעיים ושוקיים )עד הזהבה. להוסיף 4-5 שינים שום שלמות + 2 קצוצות גס. להוציא את העופות לצלחת נפרדת.
להוסיף לסיר את הבטטה קסביה השטופה. לתבל ב: 1/2 כף כורכום, מעט פלפל לבן, מעט פלפל שחור, 1 עלה דפנה, 2 גרגירי פלפל אנגלי, כף ורבע מרק עוף, לערבב ולהחזיר את העופות לסיר שיספגו את התבלינים, להוסיף מעט מלח מעל הכל, וחצי צרור כוסברה קצוצה. כעת נוסיף כוס מים רותחים מהולים עם 6-7 חוטי זעפרן( לא חובה למי שאין). ולהוסיף עוד מים רותחים טיפה מעל גובה העופות שיתבשלו טוב.. תחילה להבה בינונית גבוהה ובהמשך להנמיך להבה נמוכה. לבשל עד שהעופות והבטטות רכים מאוד. (לבדוק עם מזלג)** מעל העופות בזמן הבישול, אני מפזרת קורט קטן ממש של קינמון ,נותן טעם מיוחד, אחד התבשילים הטעימים שיש!!!
תגובה אחת
מעדן
בישול של אמא