עוף עם בטטה קסביה ( ארטישוק ירושלמי)

12-15 ארטישוק ירושלמי – לקלף , לשטוף לחצות לחצי  ולהשרות בקערה עם מים רותחים ומיץ מחצי לימון , כשעה . לאחר מכן לשטוף

להכנת התבשיל: בסיר סוטאז ליצוק שמן רגיל + מעט שמן זית . לטגן 2-3 בצלים גדולים חתוכים גס עד שקיפות. להוסיף כף סוכר חום בהיר,  להוסיף לטיגון 4-5 גבעולי סלרי + העלים קצוצים גס, לאדות מעט,  ולהוסיף את העופות לטיגון מ 2 הצדדים  (7-8 חלקי עוף כרעיים ושוקיים )עד הזהבה. להוסיף 4-5 שינים שום שלמות + 2 קצוצות גס. להוציא את העופות לצלחת נפרדת.

להוסיף לסיר את הבטטה קסביה השטופה. לתבל ב: 1/2 כף כורכום, מעט פלפל לבן, מעט פלפל שחור, 1 עלה דפנה, 2 גרגירי פלפל אנגלי, כף ורבע מרק עוף, לערבב  ולהחזיר את העופות לסיר שיספגו את התבלינים, להוסיף מעט מלח מעל הכל, וחצי צרור כוסברה קצוצה. כעת נוסיף כוס מים רותחים מהולים עם 6-7 חוטי זעפרן( לא חובה למי שאין). ולהוסיף עוד מים רותחים טיפה מעל גובה העופות שיתבשלו טוב..  תחילה להבה בינונית גבוהה ובהמשך להנמיך להבה נמוכה. לבשל עד שהעופות והבטטות רכים מאוד. (לבדוק עם מזלג)** מעל העופות בזמן הבישול, אני מפזרת קורט קטן ממש של קינמון ,נותן טעם מיוחד, אחד התבשילים הטעימים שיש!!!

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך