סברינות קלילות וטעימות , בטעם נוסטלגי של פעם..
(בקבוצה יש גם סרטון הכנה מפורט, מי שעדיין לא שם מוזמן להצטרף לקבוצת הפייסבוק: תבשילים ומאפים מבית אמא . )
למתכון:
5 ביצים XL מופרדות
1 כוס סוכר (חד פעמי שקוף)
1/4 כוס שמן (חד פעמי שקוף)
3 וחצי כפות קמח תופח
1 כף אבקת אפייה
3/4 כוס פירורי לחם לבנים, (חד פעמי שקוף)
להקציף את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף לבן  יציב ותפוח,  את החלמונים לערבב בקערה קטנה עם השמן+ פקק תמצית וניל.
לאחר שהקצף נהיה תפוח ומבריק- מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר.
להוסיף את קערת החלמונים עם השמן ותמצית וניל, להוסיף את הקמח אבקת אפייה, והפירורי לחם לאט ובהדרגה, עוד כמה שניות, לעצור מיקסר ולהמשיך ולקפל בעדינות בעזרת לקקן ביד.
לשמן טובבב תבניות מאפינס ולמזוג את התערובת.
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה יפה  ושקיסם יוצא יבש. בערך 20דקות
להוציא ולקרר לא לגעת בהן עד שמתקררות!!
לסירופ:
3 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1/2 בקבוק רום האדום
כף תמצית וניל
להרתיח הכל עד להסמכה קלה ולהנמיך להבה
לערבב מידי פעם לא לשכוח מהסירופ..
כשהסברינות יוצאות מהתנור, לצנן אותן ואז להרטיב עם הסירופ החם!!להרטיב אותן טוב טוב .
לקצפת חלבית:
2 שמנת מתוקה (ביחד 500 מל)
3-4  כפות סוכר
2 כפות פודינג וניל
להקציף עד לקצף יציב.
לקצפת פרווה:
1 שמנת השף הלבן הגדולה 500 מ״ל
4 כפות פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס חד״פ מים מהברז
יוצאת קצפת יציבה וטעימה

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך