לחמניות/כדורי שום ועשבי תיבול

1 קילו קמח מנופה
כף משפר אפייה .
2 כפות שמרים
5 כפות סוכר
כף מלח
1 ביצה (שימו לב-  מי שרגיש ניתן לוותר!)
בערך 3 כוסות מים פושרים מהברז ( כוס חדפ שקופה )
3/4 כוס שמן ( כוס חדפ שקופה)

בקערת המיקסר נשים את הקמח המנופה , את השמרים והסוכר ונערבב מהירות נמוכה לאיחוד.

נוסיף 2 כוסות מים ואת הביצה ונלוש במהירות בינונית, נוסיף את המלח ואת שאר המים . נמשיך לערבל,  ואת השמן נשים בסוף! לישה על מהירות בינונית גבוהה כ 8-9 דקות , לתת לרשת הגלוטן להיפתח.. להוציא הבצק ללוש טיפה ביד לעצב לכדור חלק ולשמן אותו ולכסות אותו ,להתפיח עד להכפלת הנפח,  שעה ורבע וחצי בערך, לצורה השתמשתי בתבנית קפיץ עגולה משומנת , גילגלתי כדורים מהבצק ( את הגודל תחליטו אתם.. זה עוד תופח המון.. ) אני עשיתי 30 גר כל כדור. להתפיח ככה בתבנית מכוסה במגבת עוד 25-30 דקות .

לתערובת השום ועשבי תיבול למריחה :
בקערה 3 שיני שום כתוש,
חצי צרור כוסברה אפשר גם פטרוזיליה קצוצים, 2-3 עלי בזיליקום טרי קצוץ , בערך 3/4 כוס שמן זית מעט מלח גס לערבב הכל יחד .
לאחר תפיחה של הכדורים למרוח חצי מכמות התערובת להכניס לתנור 180-190 מעלות עד הזהבה , איך שיוצא חם למרוח את שאר התערובת .

 

 

 

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך