1 קילו קמח מנופה
כף משפר אפייה .
2 כפות שמרים
5 כפות סוכר
כף מלח
1 ביצה (שימו לב- מי שרגיש ניתן לוותר!)
בערך 3 כוסות מים פושרים מהברז ( כוס חדפ שקופה )
3/4 כוס שמן ( כוס חדפ שקופה)
בקערת המיקסר נשים את הקמח המנופה , את השמרים והסוכר ונערבב מהירות נמוכה לאיחוד.
נוסיף 2 כוסות מים ואת הביצה ונלוש במהירות בינונית, נוסיף את המלח ואת שאר המים . נמשיך לערבל, ואת השמן נשים בסוף! לישה על מהירות בינונית גבוהה כ 8-9 דקות , לתת לרשת הגלוטן להיפתח.. להוציא הבצק ללוש טיפה ביד לעצב לכדור חלק ולשמן אותו ולכסות אותו ,להתפיח עד להכפלת הנפח, שעה ורבע וחצי בערך, לצורה השתמשתי בתבנית קפיץ עגולה משומנת , גילגלתי כדורים מהבצק ( את הגודל תחליטו אתם.. זה עוד תופח המון.. ) אני עשיתי 30 גר כל כדור. להתפיח ככה בתבנית מכוסה במגבת עוד 25-30 דקות .
לתערובת השום ועשבי תיבול למריחה :
בקערה 3 שיני שום כתוש,
חצי צרור כוסברה אפשר גם פטרוזיליה קצוצים, 2-3 עלי בזיליקום טרי קצוץ , בערך 3/4 כוס שמן זית מעט מלח גס לערבב הכל יחד .
לאחר תפיחה של הכדורים למרוח חצי מכמות התערובת להכניס לתנור 180-190 מעלות עד הזהבה , איך שיוצא חם למרוח את שאר התערובת .