לחמניות חמאה קרואסון

500 גר קמח
1 כף שמרים (12 גר)
1/2  כפית משפר אפייה (לא חובה)
4 כפות סוכר
2 ביצים מדיום
200 מ"ל חלב פושר**(כמעט כוס).
4 כפות שמן (40 מל ) .
1/2 חבילת חמאת מולר או חמאה אחרת שתהיה רכה במרקם מריחה (125 גר) .
כפית  מלח.

בקערת מיקסר עם וו לישה לערבב את הקמח עם השמרים, משפר אפייה והסוכר עד לאיחוד.
להוסיף את הביצים ולהמשיך לערבל, להוסיף את החלב הפושר, שמן, מלח לערבל עד שמגיעים טיפה לבצק ובסוף להוסיף את החמאה, לישה של 9-10 דקות מהירות בינונית גבוהה. עד שהבצק נפרד מעט מדפנות הקערה.
להתפיח בקערה עד הכפלת הנפח ( בערך כשעה וחצי).

להוציא את הבצק שתפח על שיש מקומח מעט ולחלק ל 3 כדורים. כל כדור לרדד לעיגול גדול, למרוח על הבצק חמאה רכה בטמפ החדר(אפשר להוסיף זעתר, גבינות וכו) ולחתוך עם גלגלת משולשים (כמו פיצה ), לגלגל כל משולש מהבסיס לצורת קוראסון , להניח בתבנית אפייה , לכסות ולהתפיח שוב בערך 40 דקות. למרוח ביצה מהולה בכף חלב, שומשום ולתנור מחומם  185-190. עד הזהבה . מיד שהלחמניות יוצאות מהתנור למרוח עליהן שהן חמות חמאה .
למשרה נוספת למריחה בסיום האפייה- שום ועשבי תיבול : חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה, 2-3 עלי בזיליקום טריים קצוצים, חצי כפית שום כתוש, חצי כפית מלח גס, לערבב את הכל עם שמן זית בקערה .
את הלחמניות ניתן להקפיא נשמרות מצוין!!

 

 

 

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך