כרוב ממולא / סיון אוחיון אברגיל .
********************************
1 כרוב לבן גדול , ראשית לחתוך בסכין את החלק הקשה של הכרוב מלמטה(ליבת הכרוב), לחתוך מסביב ולהוציא את החלק הקשה.
לבשל את הכרוב בסיר עם מים משהו כמו 10-15 דקות עד להתרככות הכרוב (כך יותר קל לשלוף את העלים) להוציא על צלחת ולקרר.
למלית:
1/2 קילו בשר טחון מעורב (בקר+עוף)
1 בצל חתוך דק
1 צרור – כוסברה/פטרוזיליה או שניהם ביחד ..
חופן שמיר קצוץ ( לא לוותר..!)
מעט צנוברים קלויים למי שאוהב
1 כוס אורז (שהושרה במים רותחים שעה) כוס גדולה
1 ביצה
מעט פירורי לחם (או תפו"א קטן מגורד)
6- 5 כפות שמן
עגבניה 1 מגורדת . (לא לוותר)
1/4 פלפל ירוק חריף מגורד ( לא חובה אבל מקפיץ בכמה רמות!)
לתיבול: מלח, כף מרק עוף, פלפל שחור, מעט כמון, מעט בהרט/ ראס אל חנות, מעט פפריקה, מעט כורכום , קורט קינמון ושום כתוש ( שן אחת או 2) .
לערבב הכל יחד ובסוף להוסיף את האורז ולערבב שוב. להניח במקרר שעה לספיגת טעמים .
לפתוח עלה מהכרוב ולמלא בכף / 2 כפות מהמלית לקפל מצד ימין ומצד שמאל כלפי פנים ולגלגל את העלה (כמו סיגר)
מה שנשאר מהכרוב ועלים שלא ניתן לגלגל אותם, אנחנו לא זורקים! מוסיפים אותם לרוטב בסיר..
לרוטב:
בסיר רחב לטגן 2 בצלים חתוכים עד לשקיפות ,להוסיף חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות ולאדות, להוסיף 5-6 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות( כמו לסלט) ו להוסיף 6-7 שיני שום קצוצים.
להוסיף אחד וחצי כפות רסק, כפית סוכר ו 3 וחצי כוסות מים( כוס גדולה) , להוסיף חופן פטרוזיליה/ כוסברה.
לתיבול: 2 כפיות מרק עוף, מלח, פלפל שחור, כפית כורכום ,כפית פפריקה , מעט כמון ,מעט קינמון (מעט!!) ומעט ראס אלחנות( תבלין לקציצות) .
להביא לרתיחה ראשונה ולהוסיף לסיר את הכרוב הממולא בעדינות צמוד אחד ליד השני כאשר החלק של הקיפול כלפי מטה . אם צריך להוסיף מים, מוסיפים מים רותחים מהצד . תחילה לבשל על להבה בינונית גבוהה עד לרתיחה והתאדות חלק מהנוזלים, לאחר מכן לבשל על להבה נמוכה עם מכסה סגור עד להצתמצמות הנוזלים ( בערך שעה)
להשקות מידי פעם את הכרוב עם הרוטב מהצד.
ניתן להעביר את הסיר לקראת סוף הבישול לתנור , לתת לו "מכת חום" וצבע מושלם ❤