ארטישוק ממולא עם פולים וכרפס

לקציצות:
1/2 קילו בשר מס׳ 2 צלעות טחון (מעורבב עם מעט*עוף טחון)
כוסברה+ פטרוזיליה קצוצים, בצל קצוץ דק/ מגורד.

1 ביצה, תפו״א קטן מגורד, מעט שמן, 1 קוביית שום כתוש, מרק עוף, מלח, פלפל שחור+ קורט פלפל לבן, כורכום, פפריקה , קורט קינמון, מעט כמון ותבלין לקציצות ראס אל חנות).

את ראשי הארטישוק אנחנו מרתיחים תחילה בסיר עם מים,  וכף חומץ בערך 30-40 דקות ואז מוציאים ומייבשים. (את הפולים גם מרתיחים הרתחה קצרה עם לימון ומעט כורכום לאחר מכן מגלגלים קציצה בתוך כל ראש ארטישוק ומהדקים היטב גם מהצדדים, מכינים כך את כולם במגש. לרוטב:   לטגן 2 בצלים גדולים חתוכים כשהבצל מתחיל להיות שקוף להוסיף 7-8 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס(את הגבעולים תקלפו קלות עם קולפן להוצאת הסיבים) להוסיף 2 שיני שום ואת הפולים ולערבב.
לאחר מכן להוסיף כף אבקת מרק בצל , מעט מרק עוף פרווה, מעט פלפל לבן+ שחור, 2 גרגירי פלפל אנגלי, 2 עלי דפנה , כפית וחצי כורכום , מעט פפריקה, כפית  כמון, מעט מלח, מעט תבלין לקציצות/בזאר של המפרום ולערבב. (ניתן להוסיף גם רבע לימון מקולף חתוך לקוביות למי שאוהב טעם לימוני ). להוסיף 2 כוסות מים רותחים מעורבבים עם כמה חוטי זעפרן.

להגיע לרתיחה ולהוסיף את תחתיות הארטישוק הממולאות, אם צריך עוד מים תוסיפו מהצד , אני אוהבת לפזר מעל הקציצות גם  קורט קינמון .
לבשל בהתחלה על להבה בינונית גבוהה עד לאידוי חלק מהנוזלים לאחר מכן להנמיך ללהבה נמוכה ולבשל עד לריכוך מוחלט(תבדקו עם מזלג מהצד)של הארטישוק וסמיכות הרוטב.

אני מכניסה לקראת סוף הבישול את הסיר מכוסה לתנור לעוד חצי שעה בערך.. הארטישוק יוצא רך כמו חמאה.. מומלץ!

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך